До дни започва разкопаването в центъра на Асеновград заради подмяната

...
До дни започва разкопаването в центъра на Асеновград заради подмяната
Коментари Харесай

Започва разкопаването в центъра на Асеновград, ще има ли промяна на движението

До дни стартира разкопаването в центъра на Асеновград поради подмяната на водопроводната мрежа в региона. Изкопните действия са част от плана за Воден цикъл в града. Обновени ще бъдат към 600 метра тръбопроводи на канализацията и над 400 метра водопроводи на питейната вода. Строително-ремонтните работи започват от паркинга зад НЧ „ Родолюбие”, ще преминат през средата на площад „ Академик Николай Хайтов “ и ще обзет част от улица „ Изложение”.
Извършването на изключителни ремонтни действия по плана за Воден цикъл се постановат поради мощно амортизирана и компрометирана подземна инфраструктура, споделят специалисти от Община Асеновград. Те показват, че огромна част от тръбите към този момент са износени и поради това съществува заплаха от задръстване по трасето. По първичния план е било планувано единствено рехабилитиране, разчистване и снимане проводимостта на водата в остарялата канална мрежа. Изпълнението на дейностите в центъра на Асеновград следва да завърши в период от 30 работни дни. Извънредният ремонт съставлява последния стадий от плана за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежи в града.
Вечер завършва и строителството на пречиствателната станция, в която оборудването е инсталирано на половина. Засега не се планува метаморфоза на придвижването в Асеновград, защото дейностите ще се реализират най-вече в пешеходните зони и в случай че се наложи смяна в тази тенденция жителите ще бъдат осведомени навреме, прецизираха пред Actualno.com от градската администрация. На този стадий са изпратени самостоятелни писма до всеки от притежателите на търговски и жилищни парцели в регионите, в които ще се прави ремонтът. Чрез тях хората биват осведомени за идното разкопаване и методите за обезпечаване достъп до обектите им. Непредвидените разноски няма да натоварят в допълнение Бюджета на Община Асеновград, безапелационни са от локалната администрация. Необходимите средства ще бъдат обезпечени от перото за непредвидени разноски, определни по самия план. Към момента специалистите изготвят количествено-стойностна сметка и не оповестяват какъв ще бъде точният размер на разходваните средства. Засега са довършени към 90% от плана, до началото на есента се възнамерява привършване на всички действия, а до края на календарната година ще стартира да действа и пречиствателната станция за отпадни води.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР