До дни започнат ремонтите по столичната ул. „Граф Игнатиев и

...
До дни започнат ремонтите по столичната ул. „Граф Игнатиев и
Коментари Харесай

До дни започва ремонтът по „Графа“ и пл. „Славейков“

До дни стартират ремонтите по столичната ул. „ Граф Игнатиев " и пл. „ Славейков ", оповестява БТВ в репортаж.

Според медията най-голяма смяна следва за емблематичния площад " Славейков ". Сергиите към този момент са отстранени и от книжния пазар са останали единствено ламарини. Поставени са и ограничаващи ленти, а същинските ремонтни действия стартират до дни и ще продължат близо година.

Според проектите на общината ще бъде понижен броят на масите, на които се продават книги. Площадът би трябвало да бъде напълно освежен, а осветлението - сменено. Междувременно търговците ще са пред хотел " Рила ".

„ Следствен отдел към окръжна прокуратура не е излязла с информация какво ще стане с тези търговци, тъй като не може тяхното прехранване да бъде отнето просто е ей по този начин ", разяснява пред БТВ Борис Бонев от „ Спаси София ".

След повече от 10 години, фонтанът на площада ще бъде възобновен. Той беше спрян след драматичен случай, при който от токов удар почина минувач.

Според плана се планува замяна на канализацията, настилките и трамвайните релси по ул. " Граф Игнатиев ", ремонт на площадите " Славейков ", " Гарибалди " и на градината пред църквата " Св. Седмочисленици ". Ще се обвонят и други централни улици - част от " Солунска ", " Шишман " и Шести септември ".

Ремонтите ще стартират от ул. „ Алабин " и ще се правят поетапно. Първият е до площад Гарибалди, вторият продължава до паметника на Патриарх Евтимий, а третият - до бул. " Христо и Евлоги Георгиеви ".

Целта е трамвайните релси да станат безшумни, а платното и тротоарите да се изравнят в споделено пространство.

Пазарът за книги на пл. " Славейков " ще се завърне след реконструкцията в нови павилиони. Пазарът за зеленчуци ще се реалокира против градинката при църквата " Св. Седмочисленици " и ще работи в избран ден.

За да станат трамваите безшумни, по улица „ Граф Игнатиев " напълно ще бъде сменено трамвайното трасе. „ По време на реконструкцията трамвайното придвижване ще бъде спряно, трамвайните линии ще бъдат ремонтирани главно, напълно издигнат на ново релсовия път. В това време, в което трамваите са спрени, ще има заместващ рейс ", изясни пред БТВ зам.-кметът по превоза Евгени Крусев.

Трамваите в региона стопират за времето на ремонта, който по проект би трябвало да продължи 300 дни. Временен рейс ТМ10 ще се движи от Зоопарка през хотел Хемус, по Канала и ул. " Алабин " до бул. Христо Ботев, бул. " Ал. Стамболийски " до площад " Света неделя " и Орлов мост и назад по маршрута.

От „ Спаси София " означават, че емблематичната централна улица ще се ремонтира от същата компания, чиито плочки се надигнаха пред НДК едвам няколко месеца след слагането си.

Очаква се да стартира и другият огромен план за видоизменение на зоните към Народното събрание и храм-паметника „ св. Александър Невски ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР