До дни трябва да бъде обявен списъкът на съдиите, пожелали

...
До дни трябва да бъде обявен списъкът на съдиите, пожелали
Коментари Харесай

Атанас Славов: До дни трябва да бъде обявен списъкът на съдиите, пожелали да са ad hoc прокурори

До дни би трябвало да бъде разгласен описът на съдиите, поискали да са ad hoc прокурори. Това съобщи в утринния блок на NOVA „ Здравей, България ” правосъдният министър Атанас Славов.



Преди това правосъдният министър разяснява чуването в комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. По думите му чуването на Гешев е трябвало да продължи половин час, само че е траяло едвам 15 минути.

Нашето - на министерството на правораздаването, трябваше да е 30 минути, а продължи един час, сподели Славов, който се е присъединил онлайн, с цел да запознае комисията с решението и причините на Висш съдебен съвет за отстраняването на основния прокурор.

Председателстващата беше доста сюрпризирана, че при висяща процедура, той е решил да отиде. Създаде се чувство, че наличието му е наложително, при висяща процедура. Дори госпожа Инт Велт му сподели: „ Ама по какъв начин по този начин сте тръгнал, в случай, че има висящо произвеждане ”, преразказа Славов.

Относно изказванията на Елена Йончева за „ значими и смущаващи обстоятелства ”, Славов сподели, че двете чувания са били разграничени. Чух някакви неща. Но значимото е не да се основава чувство, че има нови и нови разкрития, а да се работи и има нови обвинителни актове, счита Славов.

Запитан дали, откакто е чул чуването, чака да има разкрития, свързани с корупция по високите етажи на властта, Славов разяснява, че „ най-големият проблем на управлението на прокуратурата, изключително по времето на Гешев, е селективното включване и изключване ”.

Когато решат - работят. Видяхме свръхактивното в последните седмици. А какво правеха в миналите 4 години. Този въпрос му беше и заложен по време на чуването, сподели Славов.

Основният акцент на комисията беше: „ Защо чак в този момент? ". Няма рационален отговор на този въпрос, сподели правосъдният министър Атанас Славов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР