До дни ще стартира подаването на документи за подмяна на

...
До дни ще стартира подаването на документи за подмяна на
Коментари Харесай

До дни започва кандидатстването по проекта за подмяна на старите печки в „Долно Езерово“

До дни ще започва подаването на документи за замяна на старите печки на твърдо гориво с нови екоуреди в квартал „ Долно Езерово “. Инициативата се реализира по план на Община Бургас за понижаване на замърсяването с фини прахови частици, които се генерират от битовото отопление на дърва и въглища.

Проектът планува всяко домакинство от бургаския квартал да има опция да кандидатства за безвъзмездна замяна на остарялата печка с нов отоплителен апарат. От тази опция може да се възползват над 2280 семейства. Непосредствено преди старта на процедурата за кандидатстване по плана ще бъде обявено по какъв начин ще се реализира подаването на документи.

Основна цел на плана е възстановяване качеството на атмосферния въздух на територията на община Бургас посредством понижаване излъчванията на фини прахови частици с източник битово отопление с твърдо гориво.

Чрез осъществяването на дейностите за обезпечаване на нови отоплителни уреди на екологично гориво за семействата се надгражда системата от ограничения на Община Бургас за възстановяване качеството на атмосферния въздух.

Проектът "Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас " се финансира по Оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 година ", съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Кохезиония фонд. След месец май ще стартира приемът на документи по главната фаза на другия план на Община Бургас за замяна на остарели печки на дърва в Централна градска част, квартал „ Възраждане “ и комплексите „ Лазур “, „ Братя Миладинови “ и зона Г на „ Меден рудник “.

До този миг при осъществяването на пилотната фаза са сменени гратис отоплителните уреди в 89 семейства. В идващия стадий това ще се случи и в други 1914 семейства от съответните региони на града
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР