До дни ще се проведе лидерска среща между ГЕРБ-СДС и

...
До дни ще се проведе лидерска среща между ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Денков: До дни ще се проведе лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

До дни ще се организира лидерска среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за изглаждане на несъгласията, разгласи министър председателят Николай Денков. Според него България не разполага с задоволително време, с цел да бъде направено съдружно съглашение.
Прочетете още
Като оставим на страна бюджетът, съгласно него, забавяне има по още две точки. Закъснели сме да желаяме помощ от НАТО поради помощта ни към Украйна, а и сме закъснели с предоговарянето на ПВУ в частта " Енергетика ". Това ни пречи да подадем второ искане за второ заплащане през тази година. Най-рано това може да стане в края на септември.

Николай Денков разяснява още, че при него има към този момент направен лист с регионални шефове, които да бъдат назначени, само че не го подписва, тъй като желае да го съгласува със своите сътрудници от ГЕРБ-СДС. Самият Денков сподели, че до този миг е отказал назначението на министри от ГЕРБ-СДС, тъй като против тях се водели следствия. Той обаче не сподели за кои хора става въпрос.

" Едно съдружно съглашение се написа месеци наред. Нека да напомним какъв брой месеца трябваха в Германия да се подготви тяхното съглашение. Между другото, това, което видях тъкмо към разискването и в предишното Народно събрание, и в това Народно събрание, когато ми бяха връчени мандатите, си дадох сметка, че в нашата Конституция, в нашата уредба, ние нямаме това време за сформиране на съдружно съглашение. То изисква месеци работа, а ние имаме една седмица, тъй че тук има различен проблем, чисто юридически. Той е доста над равнището, което можем да обсъждаме сега. Което демонстрира за какво е толкоз мъчно от време на време да създадем подобаващи съдружни държавни управления. Надявам се да стигнем до ротация и работя доста настойчиво за това нещо, да забележим, когато се смени министър председателят и химикалката е в другия министър-председател, дали и той ще има тази опция да бъде толерантен, както съм аз сега, с цел да търсим консенсус ", разяснява министър председателят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР