До дни ще има готови промени в Закона за българите

...
До дни ще има готови промени в Закона за българите
Коментари Харесай

Валери Симеонов разкри за огромни промени във важен закон!

До дни ще има подготвени промени в Закона за българите в чужбина и в Закона за българското поданство. Това сподели вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, съобщи организация " Фокус ". Той изясни, че измененията ще облекчат доста режима за приемане на поданство от българи, родени зад граница, като трансферират отговорността за подготовката на документите напълно върху пълномощията на Агенцията за българите в чужбина. Симеонов добави, че в отговорностите на Министерството на правораздаването остават провеждането на изявление с комплектация и напредване на документите към Президентството.

„ Натрупани са над 56 000 заявки, които не са обработвани по аргументи напълно понятни и разбираеми. Най-вече се дължат на забавянето при прекосяването през служебно държавно управление и частичната парализа на работата на институциите. Надявам се, тези промени да бъдат признати без проблеми и пререкания в Народното събрание и да дадем опция на всички наши сънародници, които се усещат българи и са българи, да могат по-бързо да получават поданство “, акцентира Валери Симеонов.

Той се ангажира подготовката на законовите промени за българите в чужбина да са подготвени до дни, само че обърна внимание, че същинската част по влизането им в деловодството на Народното събрание и практическата им реализация зависят напълно от законодателния орган.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР