До дни се очаква президентът Румен Радев да обяви служебен

...
До дни се очаква президентът Румен Радев да обяви служебен
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Не бих се изненадал, ако вдругиден Крум Зарков стане министър на правосъдието

До дни се чака президентът Румен Радев да разгласи длъжностен кабинет. В " Денят стартира с Георги Любенов " Александър Симов от Българска социалистическа партия съобщи, че няма да се изненада, в случай че вдругиден види досегашния народен представител от " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков като правосъден министър.

По мотив влошените връзки сред Българска социалистическа партия и президента Симов разяснява, че социалистите не са се конфронтирали съзнателно с никого.

" Когато предходната власт подло, гадно и надменно нападна президентството, социалистите излязоха на площада, с цел да се разгласят против модела на Борисов и Гешев. Когато обаче това ръководство беше сложено под мощна медийна офанзива на същите тези сили, които нападнаха президента, за жалост Румен Радев не излезе да отбрани това ръководство. А можеше да даде по-голям заем на доверие - това остава неприятно чувство у мен. ", посочи той.

Българска социалистическа партия няма от какво да се срами след присъединяване си в ръководството, добави Александър Симов.

" Дали сме понесли или не вреди от присъединяване си в ръководството, ще забележим от резултатите на изборите, само че нямаме мотив да се срамим от нашите гласоподаватели. Това, че защитавахме нашите цели, докара до най-социалния бюджет, който България е имала през последните десетилетия. Вярно е, че ръководството беше комплицирано и в него участваха идеологически несъвместими партии, само че тази несъответственост беше допустима, тъй като ние дружно трябваше да се оправим с най-мрачното завещание на ГЕРБ. Не успяхме да го създадем, само че се надявам да получим нов избор на доверие, с цел да си свършим работата. ", сподели той.

Той съобщи, че предизборна коалиция с " Продължаваме промяната " и " Демократична България " не е допустима, само че след изборите може още веднъж да седнат на масата на договарянията.

" Ние сме партии с друг профил и идеология. Възможно е обаче след изборите да седнем още веднъж и да преговаряме по програмата, по която постигнахме единодушие. И знам какво споделят злобарите и спиматизантите на ГЕРБ - тъкмо тъй като сме противоположни партии и знаем разликите си, успяхме да създадем доста продуктивно съдействие по тематиките, по които имаме единодушие. Консенсусът антигерб е същинската разграничителна линия в нашето общество.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР