До дни се очаква да бъде обявена нова обществена поръчка

...
До дни се очаква да бъде обявена нова обществена поръчка
Коментари Харесай

До дни обявяват нова обществена поръчка за софтуера на машините за местните избори

До дни се чака да бъде оповестена нова социална поръчка за доразработването на софтуера на сегашните машини за гласоподаване за локалните избори, които ще се проведат на 29 октомври.

Това разгласи представителят и зам.-председател на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева брифинг пред публицисти.

Към момента 17 партии и 3 обединения са подали документи за локалния избор.

Регистрацията в ЦИК завършва на 13 септември, докато се чака да бъдат регистрирани всички партии и обединения. На 14 септември ще бъде изпратена информацията на всички общински изборни комисии кои и какъв брой партии и обединения са регистрирани в ЦИК. Регистрацията на партии, обединения и локални обединения в общинските изборни комисии ще завърши на 18 септември до 17 ч.

Към сегашния миг назначените членове на общинските изборни комисии са 206, като остават да бъдат назначени по-малко от 60 комисии. Назначаването ще се случи дo 8 септември, а на 9 септември всички общински изборни комисии ще стартират своята работа.

До 18 септември всеки жител на друга държава-членка, който има изборни права и има адрес на територията на България, може да подаде заявление за гласоподаване на локалните избори.

Матева посочи, че с изключение на, че ще се избират 265 общински кметове, кметове на общини, ще се избират и 35 кметове на региони - 24 в София, 5 във Варна и 6 в Пловдив. Броят на кметствата и самите кметства, в които ще се избират кметове на кметства ще бъде открито до края на тази седмица посредством информация от Национален статистически институт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР