До дни се очаква да бъде обявен крайният списък с

...
До дни се очаква да бъде обявен крайният списък с
Коментари Харесай

Все още не е ясен крайният списък с министри в проектокабинета „Денков-Габриел“

До дни се чака да бъде разгласен крайният лист с министри в проектокабинета „ Денков-Габриел “ , като това може да се случи и още на следващия ден , предава „ Българска национална телевизия “. По данни на медията обединението ГЕРБ-СДС е поискала още най-малко 3 министъра , измежду които на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на правораздаването, само че от „ Продължаваме Промяната “ /ПП/ са отказали. Все отново се чакат промени в първичния състав .

Кандидатът за министър председател Николай Денков удостовери, че ГЕРБ-СДС желаят още министерски постове , само че си имало процедура и крайното решение щяло да бъде на ПП-ДБ. Същевременно Христо Иванов разгласи, че „ Демократична България “ /ДБ/ няма да имат представители в Министерски съвет /МС/, само че ще дадат поддръжката си за кабинет с втория мандат .

От Движение за права и свободи разясниха, че ще следят процесите в профил , до момента в който „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “ /ИТН/ оповестиха, че няма да поддържат кабинет с втория мандат. От оприличиха огромна част от депутатите за „ предатели “.

Към момента изгледите са, че Мария Габриел ще остане единственият представител на ГЕРБ в държавно управление с втория мандат на ПП-ДБ. Според непотвърдена информация може да бъдат изменени петима министри – на туризма, на земеделието, общественият, на стопанската система, вътрешният.

Кандидат-премиерът Николай Денков съобщи, че договарянията вървят обикновено и поименният лист ще бъде разгласен в околните дни. Иванов добави:

„ Предпочитание беше за формат – напълно безпристрастен и експертен, само че ние разбираме и ще бъде доста значимо да има държавно управление, тъй че най-вероятното ни решение ще бъде, че няма да участваме със свои политически представители в този кабинет, само че ще дадем политическа поддръжка в Народното събрание за него. Но окончателното решение ще бъде взето от нас и от останалите сътрудници, доколкото запознат съм Демократична България, когато забележим окончателния състав. “

Има Такъв Народ считат, че държавното управление с втория мандат е отвън рамките на здравия разсъдък. Тошко Йорданов посочи: „ Твърде е сюрреалистично това, което се случва. Сега не знам Бойко Борисов и Кирил Петков на ротационен принцип ли ще се арестуват като станат сътрудници. Как всякакви хора като Явор Божанков, които избягаха от Българска социалистическа партия поради ГЕРБ и в този момент някак си ще е съдружен сътрудник, другия отстъпник – Руди Г., който също избяга, с цел да се бори с ГЕРБ. “

Радостин Василев пък заяви, че на следващия ден ще даде конференция по отношение на обединението сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Към момента не е ясно и по кое време президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за кабинет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР