До дни предстои обяваване на конкурс за директор на дирекция

...
До дни предстои обяваване на конкурс за директор на дирекция
Коментари Харесай

Зад завесата на МОСВ! Другата истина! Кое наложи проверка в НП Рила и защо бе уволнен директорът Вл. Милушев?!

До дни следва обяваване на конкурс за шеф на дирекция " Национален парк " Рила ", ръководена до неотдавна от инж. Владимир Милушев. В общественото пространство към този момент се спрягат имената на възможни претенденти. Сред тях, съгласно осведомени, е и уволненият неотдавна шеф, Владимир Милушев.

Милушев бе освободен със заповед на Министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова на 18 октомври тази година след направена инспекция в дирекцията, открила голям брой нарушавания. Според Министерство на околната среда и водите, главните претекстове за освобождение на Милушев са несправяне със служебните отговорности и неприятна организация в ръководената от него значима дирекция. Той бе освободен 7 месеца откакто зае поста шеф.

Веднага последва реакция, като бе изработен опит да се провежда митинг в отбрана на Милушев, който с пост във фейсбук, описа на дълго и нашироко какво е приключил за седеммесечния интервал на ръководството му. За страдание митингът, извършен в София, пред постройката на Министерството на околната среда и водите, не реализира стремежи резултат. Бе вял и мижав.
Последваха изявления на някогашните министър и заместител министър на околната среда и водите Борислав Сандов и Тома Белев, като някогашният министър твърдеше, че Милушев е заел поста, след осъществяване на конкурс. Истината обаче е друга.
Милушев бе назначен на поста шеф на Национален парк „ Рила “ без осъществяване на конкурс . В заповедта му за назначение е посочено, че заема длъжността до осъществяване на подобен и заемане на поста от титуляр.
В поста си във Facebook, часове след заповедта за освобождението му, уволненият директортвърди какъв брой доста е направил за 7 месеца, отпред на парка, изброявайки достижения и заслуги, и оставяйки усещане у читателите му, че извънредно непозволено и незаслужено, по политически аргументи и без всевъзможни претекстове, е уволнен един огромен експерт.
Хора от парка, обаче настояват, че действителната обстановка е радикално друга от показаното от Милушев , мощно подкрепян по време на ръководството си от представители на по този начин нареченото „ Зелено придвижване “. Реалната обстановка и резултатът от дейностите на Милушев, назначен от министър Сандов, е надалеч от това, което се сервира, като свършена работа пред обществото.
С назначението си, Милушев незабавно освобождава непозволено трима чиновници - Теодора Мичева – шеф на дирекция „ Биоразнообразие, проекти, стратегии и планове “, инж. Ангел Папукчиев – основен специалист в същата дирекция и Ирина Гининска – експерт в дирекция „ Административна, финансова и правна активност “, макар високите им оценки за работа. /Това,че са освободени непозволено се потвърждава в съда и част от тях към този момент печелят делата/

Целта е да назначи отпред на стратегически значимите отдели свои хора, като в същото време прави и структурни промени – заличава дирекция „ БППП и по този начин освобождава Теодора Мичева. Заличава и двата отдела по надзор и защита. Тази смяна отвори опция за възобновяването на проведения и самостоятелен бракониерски лов на територията на парка, настояват чиновници пред Struma. com.
До Министерство на околната среда и водите доближава информация за това че : Цялата вътрешна административна активност е занемарена, че на местата на освободените дългогодишни чиновници са назначени представители и ръководители на Неправителствени организации, че се разпореждат действия на хора и организации, които получават средства без явен правилник и отчетност.
Така да вземем за пример, се наемали доброволци, които да обикалят по езерата, с цел да насочват посетителите. Доброволците обаче получавали хонорари , освен това по-високи от заплатите на чиновниците в паркова защита, против което не регистрират никаква активност. Сигнали и информация за провежданата кадрова политика и всеобщите уволнения, занижената контролно-охранителна и административна активност и позволени нарушавания, провокират Министерство на околната среда и водите в лицето на служебния министър на околната среда и водите Р. Карамфилова да извърши инспекция на истинността им.
Малко преди края на ръководството на Милушев страшна покруса раздруса чиновниците в парка. Дни откакто бе освободен от работа се самоуби дълготраен чиновник и потвърдил се експерт, почитан инженер и един от създателите на Дирекцията. Приживе инж. В. Ч. твърдял, че не може да преживее уволнението си от работа, на която е посветил целия си умишлен живот. Името му спестяваме от почитание към скръбта на неговите близки.

Дали случилото се е капката, преляла чашата на търпимостта в Министерство на околната среда и водите, не можем да твърдим, само че и този факт се отрази зле на оценката за работата в дирекцията. В обстоен отчет проверяващите от Министерство на околната среда и водите разказват констатациите си от направената инспекция, които били задоволително съображение за взимане на решение за уволнението на шефа Милушев.
Истината постоянно има две страни . Владимир Милушев сподели своята в поста си във фейсбук, от Министерство на околната среда и водите обаче,повдигнаха завесата за своята истина, разкривайки претекстовете за уволнението му.
Възниква въпросът : Жертва на неправда ли е уволненият шеф Владимир Милушев, или освобождението му е било неотложно след низ от установени съществени нарушавания, направени за един къс интервал на ръководство.?..
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР