До дни Агенцията по храните (БАБХ) ще представи списък на

...
До дни Агенцията по храните (БАБХ) ще представи списък на
Коментари Харесай

БАБХ пуска списък с фермите, имащи право да продават агнешко месо за празниците

До дни Агенцията по храните (БАБХ) ще показа лист на фермите, от които жителите имат право да си купят агнешко месо за празниците без медиатор.
Животновъд, който ще прави кръвопролитие и търговия на агнета непосредствено от фермата си, би трябвало да уведоми Агенцията по храните минимум 24 часа преди клането, с цел да бъде обезпечен ветеринарен надзор на животните - предизвестяват ветеринарните управляващи.

Клане може да се прави единствено във ферми, регистрирани като животновъден обект, като месото е предопределено само за персонална консумация на купувача.
Клането във фермите би трябвало да се прави в обособено за задачата място. Всички повърхности в помещението би трябвало да разрешават измиване, разчистване и стерилизация.

Наклонът на пода да разрешава елементарно оттичане на водите. Персоналът на фермата е задължен да употребява персонални защитни средства, а за гарантиране на сигурността на добитото месо, закланите животни би трябвало да се предават от фермера до крайния консуматор без ненужно закъснение.

Агенцията по храните изготвя описи на фермите, от които жителите може да закупуват заклани агнета за персонална консумация.

Списъците ще бъдат сложени на видно място в постройките на регионалните дирекции по храните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР