До днес следобед ще бъде решено дали учениците в София

...
До днес следобед ще бъде решено дали учениците в София
Коментари Харесай

Денков: Днес следобед ще стане ясно дали учениците в София ще учат дистанционно

До през днешния ден следобяд ще бъде решено дали учениците в София ще преминат към онлайн образование поради висока заболеваемост. Това заяви просветителният министър Николай Денков на брифинг след съвещанието на Министерския съвет.

Изчакват се формалните данни за заболеваемостта в София. При 750 заболели на 100 000 души в община ще се затварят напълно учебните заведения и се минава към отдалечено образование. Предстои да се посочи и дали сходна мярка ще бъде въведена от на следващия ден или от понеделник.

Решенията за затваряне на учебни заведения ще се взимат по общини, изясни Денков.

" През последните две седмици има внезапно повишаване на случаите на инфектирани, от месеци нашата грижа в МОН е да осигурим присъствено образование, само че без да подлагаме на висок риск живота и здравето на учениците и учителите. Министерството на здравеопазването има цялостната ни поддръжка, че ограниченията, които подхваща, ще се ползват в нашата система ", сподели Денков.

В момента се актуализират насоките, признати преди 15 септември, с цел да са в цялостно сходство със заповедта от през вчерашния ден, като обновените насоки ще бъдат одобрени от двамата министри, с цел да имат наложителна стойност в системата на предучилищното и учебното обучение.

Зеленият документ към този момент не се планува да бъде въведен в образотавателната система, удостовери още Денков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР