До днес на обяд заплашителни имейли за бомби, които според

...
До днес на обяд заплашителни имейли за бомби, които според
Коментари Харесай

Бомбеният терор застигна 15 училища в Добрич

До през днешния ден на обяд заплашителни имейли за бомби, които съгласно прокуратурата са тероризъм, са получили 15 образователни заведения в Добрич, оповестяват от Областна администрация. Към момента учебни заведения отвън регионалния център не са били заплашвани.

По информация на Светлана Василева – шеф на Регионалното ръководство на образованието, всички шефове съблюдават инструкциите за дейности в такива обстановки – уведомяват чиновниците на полицията и подсигуряват сигурността на децата и педагозите.

В диалог с регионалния шеф Здравко Здравков шефът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи ст. комисар Цветан Пировски е уверил, че във всяко едно образователно заведение се прави инспекция, гласи известието. Когато няма открита опасност, по решение на шефа на учебното заведение образователният развой се възвръща.

Вчера и през днешния ден десетки учебни заведения в София, Варна, Бургас, Плевен, Ямбол, Сливен получиха закани за сложени взривни устройства на тяхна територия. Водещата версия за заплашителните мейли е, че става въпрос за хибридни офанзиви, свързани с Русия, съгласно служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР