До днес днешен нямаме официално уведомление, че такъв списък съществува. Това

...
До днес днешен нямаме официално уведомление, че такъв списък съществува.
Това
Коментари Харесай

Кондов: Случаят с Андрей Ковачев навежда на мисълта, че има черен списък с българи в Северна Македония

" До през днешния ден сегашен нямаме публично съобщение, че подобен лист съществува ".

Това сподели служебният министър на външните работи Иван Кондов запитан за така наречен „ черни описи " на Република Северна Македония и недопускането на български жители на територията на прилежащата страна по време на съвещанието на парламентарната комисия по външна политика.

Кондов напомни, че началото на май в Министерството на външните работи (МВнР) беше привикан посланикът на РСМ у нас Агнези Руси Поповска по отношение на недопускането на български жители на 6 май на територията на прилежащата ни страна, включително евродепутатът Андрей Ковачев, съобщи Българска телеграфна агенция. Министър Кондов означи, че на дипломат Поповска е била връчена протестна нота.

По думите му можем единствено да вършим „ догадки " дали съществува подобен лист.

" Определено документите, които са получили тези български жители, в това число Андрей Ковачев, навеждат на мисълта, че някъде има - дали формален или всекидневен ", разяснява министър Кондов и добави: „ Ние публично подобен лист не сме получавали и не знаем за съществуването му, кой е вътре и какви са причините, с цел да има подобен лист ".

На въпрос по отношение на дали страната ни е подхванала някакви работи за подпомагането на възобновяване на инфраструктурата на Украйна, той означи, че към момента подхванати дейности няма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР