До днес, 14 ноември, регистрираните по Закона за ДДС лица

...
До днес, 14 ноември, регистрираните по Закона за ДДС лица
Коментари Харесай

От НАП Варна напомнят за изтичане на важен срок

До през днешния ден, 14 ноември, записаните по Закона за Данък добавена стойност лица подават заявления с данни за референтен данъчен интервал месец октомври, в това число за вътреобщностна търговия със артикули и услуги. В същия период е и внасянето на избраните по този ред отговорности, припомнят от Национална агенция за приходите Варна.

Важна информация и за търговците, които реализират вътресъюзна търговия със артикули. Данъчните припомнят на Интрастат операторите, че в същия период се подават и декларациите за входящ и произлязъл поток по реда на Закона за статистика на вътреобщностната търговия със артикули. До 20 ноември имат ангажимент да подадат декларация и новорегистрираните Интрастат оператори с зародило настоящо обвързване за първи референтен интервал месец октомври 2023 година

От локалния офис на организацията в морската столица подчертават и на избраните праговете за 2024 година за обявление по система Интрастат за вътресъюзен импорт, за вътресъюзен експорт, за обявление на статистическа стойност за 2024 година и за опростено обявление на единични покупко-продажби с ниска стойност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР