До десетина дни винетната система трябва да работи. Това заяви

...
До десетина дни винетната система трябва да работи. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов: Винетки да могат да се купуват и чрез банкоматите


До десетина дни винетната система би трябвало да работи. Това съобщи министър председателят Бойко Борисо и изиска винетки да се купуват и посредством банкоматите. " Вчера сътрудниците работиха много. Надявам се до десетина дни да приспособяват системата и да могат и посредством банкоматите да се купуват винетки, тъй че оптимално да се улеснят жителите. Мога да кажа, с огромно опрощение за компликациите, само че когато от книжен минаваш на електронен притежател, постоянно има такива разтърсвания ", съобщи Борисов, представен от БНР.

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов след съвсем седмица рецесия най-сетне призна, че електронната система за винетките има компликации и механически проблеми. До края на седмицата ще бъдат конфигурирани устройства на граничните пунктове, съобщи той след среща в Министерски съвет с премиера, районния министър и кметове.

В момента се създава програмен продукт към банкоматите, откъдето ще може да се закупуват винетки. Очаква се услугата да проработи до дни. На въпрос, в случай че през гратисния 15-дневен интервал, който даде АПИ, водачите бъдат хванати без винетка, Глосов изясни, че ще може да се закупи от патрулиращите коли и няма да има санкция за водачите. Патрулните служители на реда също ще окажат подпомагане по какъв начин се закупуват винетки през телефона. На въпрос дали има отговорни, Глосов по този начин и не даде съответен отговор дали ще се накаже изпълнителят. „ Това е въпрос на конкретизиране кой е позволил грешката и дали ще бъде глобен. В момента не мога да ви кажа чия е виновността “, съобщи шефът на АПИ, представен от БГНЕС.

На този стадий няма и изясненост какъв брой са загубите за АПИ поради хаоса с винетките. По отношение на решението общините да решат кои пътища да изискат отпадане на винетките, от Пътната организация обявиха, че ремонтът по поддръжката за съответния сектор ще се поема от самата община.

На среща с представителите на сдружението на общините министър председателят Бойко Борисов изиска от кметовете лист с секторите край обитаемоте места, за които да не се заплаща винетка. До диалозите се стигна след решението на Борисов за Северната дъга на София да няма винетки макар настояването на АПИ, след което кметът на Варна Иван Портних изиска да няма винетки и за живеещите във вилните зони до Златни пясъци, както и за пътуващите до градския гробищен парк, който се намира до обитаемото място Тополи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР