До десетина дни ще стане ясно каква е степента на

...
До десетина дни ще стане ясно каква е степента на
Коментари Харесай

До 10 дни ще стане ясно колко ефективни са ваксините срещу омикрон

До десетина дни ще стане ясно каква е степента на успеваемост на съществуващите ваксини против новия вид на COVID-19. В Република Южна Африка, където първо беше засечен омикрон, започнаха проби за въздействието му върху изцяло ваксинирани или преболедували.

Дърбан. Република Южна Африка. В лабораторията, където е засечен новият вид на COVID-19 учените се надпреварват с времето, с цел да схванат по какъв начин може да бъде овладяна болестта с омикрон. Тестове от кръвна плазма от ваксинирани би трябвало да покажат дали антителата обезвреждат новия вид. В лабораторията се надяват да открият и какъв брой е огромна опасността от наново заразяване с COVID-19.

По-малко от 36 часа, откакто го засекли, южноафриканските експерти предизвестили света за новия вид.

Засега се знае, че омикрон има 50 разновидности и че нападна по-млади хора.

" Всички дружно ще научим останалата част от гръцката писменост, в случай че не разберем за какво се появяват нови разновидности, по какъв начин се развиват и може ли да предвидим появяването ", разяснява Алекс Сигал, вирусолог.

" Астра Зенека " също стартира тествания на имунизацията си към новия вид по границите на Южна Африка. Говорител на " Пфайзер " съобщи, че до няколко седмици компанията ще е наясно дали препаратът обезврежда омикрон. И " Пфайзер " и " Модерна " към този момент увериха, че могат да пуснат до 100 дни модифицирани ваксини. Но те би трябвало да бъде утвърдени от регулаторните органи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР