До ден – първата тапа заради председателството ни на Съвета

...
До ден – първата тапа заради председателството ни на Съвета
Коментари Харесай

До ден – първата тапа заради председателството ни

До ден – първата запушалка поради председателството ни на Съвета на Европейски Съюз в центъра на София.

Забраните за паркиране към Народния спектакъл, където в четвъртък ще е церемонията за старта на председателството, ще почнат в сряда и ще продължат до петък, съобщи БГНЕС.

От 17:30 ч в сряда до тръгване на делегациите в петък се не разрешава паркирането по сектора от ул. " Ген. Гурко " сред ул. " Г. С. Раковски " и ул. " Княз Александър I ".
За еврошефството: " Тапи " и спряло метро! И бонус - ще ги знаем по-рано

Същата възбрана, само че до привършване на събитията в четвъртък ще има за улиците: " Княз Александър I ", " Аксаков ", " Дякон Игнатий ", " Кузман Шапкарев ", " Славянска ", " Г. Бенковски " и " И. Вазов ". От 6:30 ч в четвъртък няма да се стопира и на пл. " Княз Александър I ", а от 17:30 ч. - на улиците " Доспат ", " Баба Неделя " и " Д-р Хр. Стамболски ".

По преценка на КАТ по всички тези улици може да се стопира и придвижването.

" В идващите 6 месеца по преценка на КАТ при прекосяване на делегациите ще се стопира придвижването по булевардите " Брюксел ", " Цариградско шосе ", " Евлоги и Христо Георгиеви " и " България ". Ограничението ще е за няколко минути, до момента в който минат делегациите.

През този интервал ще има и задържане на градския превоз. Затова организирахме инструктаж на диспечерите в Центъра за градска подвижност по какъв начин да се работи в такива обстановки, с цел да няма струпване на чакащи по спирките ", изяснява за " 24 часа " зам.-кметът по превоза на София Евгени Крусев.

В тези случаи по трасето на засегнатите линии ще има запас от коли, които оптимално бързо след стартирането на придвижването да превозят чакащите по спирките.

Възможно е някои коли на градския превоз да пропуснат няколко спирки, от които пасажерите към този момент са били качени от различен рейс и да се включат в обслужването на линията от третата ѝ спирка да вземем за пример. Мерките ще се тестват в сряда.

" Затова, в случай че жители видят празен рейс, дано да знаят, че това не е безчинство на лидера, а има диспечерско предписание за пропускане на спирки. Опитваме се да създадем оптимално комфортна за хората организация на градския превоз по време на председателството, да осигурим обслужването на линиите на релативно еднакъв период и да няма скупчване по спирките ", сподели Крусев.

Най-засегнати от краткотрайното прекъсване на придвижването ще са рейсовете 72, 76, 204 и 604, които минават през няколко булеварда, по които ще се движат делегациите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР