До четири месеца България и Грузия ще открият още фериботни

...
До четири месеца България и Грузия ще открият още фериботни
Коментари Харесай

Увеличаваме фериботните си връзки с Грузия

До четири месеца България и Грузия ще открият още фериботни линии през Черно море. Двете страни се схванаха още за транспорт на зелена електрическа енергия от Грузия към България. Другият огромен план, по който ще се работи е построяването на цифрова инфраструктура.
Това разгласи министър председателят Бойко Борисов след среща с грузинския министър председател Мамука Бахтадзе, оповестява Българска национална телевизия. След двустранната против с премиера на Грузия, двете страни ще усилят фериботите през Черно море от два пъти месечно до два пъти на ден.

" Ние интензивно строим " Хемус ", тъй че с сходен фериботен продан ще върнем блясъка на пристанище Варна " заяв Борисов.

Проектът за построяването на цифрова инфраструктура ще бъде осъществен посредством полагането на оптичен кабел за широколентов интернет по дъното на Черно море сред двете страни.

Мамука Бахтадзе, министър-председател на Грузия съобщи, че е повдигнал и най-болезнената тематика за Грузия - продължаващата окупация от Руската федерация на 20% от територията ни, което е довело до спад на равнището на сигурност в района. ОСамо твърдата позиция на интернационалната общественост може да докара до разрешаване на спора и определяне на дълготраен мир ", сподели още той.

Президентът Румен Радев, който също одобри грузинския министър председател, уточни, че България и Грузия имат стратегическо разположение от двете страни на Черно море и има доста капацитет за развиване на транспортните и жп връзки, както и на Южния газов кулоар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР