До часове започва инсталирането на софтуера на машините за гласуване

...
До часове започва инсталирането на софтуера на машините за гласуване
Коментари Харесай

Започва инсталирането на софтуера на машините за гласуване

До часове стартира инсталирането на софтуера на машините за гласоподаване и  инспекцията им.

„ Проверява се дали машините са конфигурирани с този програмен продукт, като се ревизира хеш-кодът, който излиза на екрана, с този в решението на трите институции. Ще се конфигурират машините в период и ще бъдат тествани съответния брой машини, по-голям в сравнение с предишни избори “, сподели заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

Тя приказва след  организационна среща с изпълнителния шеф на " Сиела Норма " Веселин Тодоров, със служебния министър Росен Карадимов, който е координатор на Министерския съвет по изборните въпроси, и със служебния министър на електронното ръководство Валентин Мундров, показва Българска телеграфна агенция.

 „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено Тази сутрин 5 мин. „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено  Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5 Съдържание от партньори 5 мин. Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5  В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО) Светът 2 мин. В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО)  Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ Тази сутрин 3 мин. Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ  Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран България 1 мин. Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран  Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ) Светът 3 мин. Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ)  Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра България 1 мин. Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра  „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено Тази сутрин 5 мин. „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено  Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5 Съдържание от партньори 5 мин. Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5  В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО) Светът 2 мин. В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО)  Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ Тази сутрин 3 мин. Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ  Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран България 1 мин. Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран  Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ) Светът 3 мин. Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ)  Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра България 1 мин. Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра

По думите ѝ срещата е била подбудена от това да се обясни по кое време ще стартира процесът на инсталиране на машините в страната. „ Не мислим, че има закъснение. Според изпълнителния шеф на " Смартматик " сега се подреждат смарткартите и флашпаметите, ще се инсталират машините в период, и ще бъдат тествани по-голям брой машини “, добави тя. 

Това обаче няма да попречи на машинното гласоподаване, твърдят институциите

Тя съобщи, че ще бъдат позволени медии до склада, в който се съхраняват машините. По думите ѝ подготовката на изборите върви обикновено. „ В петък завършва предизборната акция. Досега считаме, че тя протича обикновено. Няма постъпили доста тъжби по отношение на предизборната акция “, съобщи Матева. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР