До часове ще има газ по интерконектора. За пръв път

...
До часове ще има газ по интерконектора. За пръв път
Коментари Харесай

Шишков: За пръв път по интерконектора ще потече газ от Гърция към България

До часове ще има газ по интерконектора. За пръв път по газовата връзка ще потече синьо гориво от Гърция към България . Това съобщи в „ Интервюто в Новините на “ районният министър Иван Шишков. 

" Миналия четвъртък желаех да бъде направена 72-часова проба, тъй като не беше направена такава. Днес, при инспекцията на газовата връзка с Гърция, открих, че са останали доста дребни елементи за дотъкмяване ", акцентира той. 

„ До този миг интерконекторът е бил цялостен, само че с газ от България . Сега ще има действителна проба на газовата връзка ”, добави той.

По думите на Шишков сега, в който бъде подписан Акт 15, а той се дава, когато всички документи са налични, то последната  стъпка с Акт 16 няма да е проблем. „ Не е проблем още същия час или на идващия ден да създадем държавна-приемателна комисия и да приемем този Акт 16 доста бързо. Защото всички заинтригувани страни, които ще вземат участие в комисията, към този момент са разгледали обекта и са дали позитивна оценка ".

Регионалният министър беше безапелационен, че  е получил увещание от строителя и от вложителя, че няма да има никакъв проблем от гръцка страна към 1 октомври да потече газ по тръбата. „ Работата върви редом и в двете страни ”, акцентира той.

Шишков разяснява и обстановката в Карловско след наводненията. “В момента поетапно прави опит да се пусне водата в региона. Нямаше ток в помпените станции до неделя. Той към този момент е пуснат. Поетапно стартира да се пуска водата. тук-там се вършат краткотрайни връзки, с цел да се обезпечи вода.  Водопроводът е много злепоставен. Има най-вероятно доста проблеми, които занапред ще се появят и ще бъдат навреме отстранявани ”, даде обещание министърът.

В момента кметът на Карлово Емил Кабаиванов  прави лист по две посоки. „ Едното е да направи цели по възобновяване на мостовете – т.е. да дефинира от кое оборудване да се стартира. Второто е към този момент входирано ново предложение в Министерство на регионалното развитие предложение по отношение на инфраструктурата и водопроводната мрежа ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР