До броени дни в Стара Загора ще заработи електронно табло,

...
До броени дни в Стара Загора ще заработи електронно табло,
Коментари Харесай

Електронно табло ще съобщава за раждането на бебе в Стара Загора

До броени дни в Стара Загора ще проработи електронно табло, което в действително време ще оповестява за раждането на бебе, заяви за Българска телеграфна агенция паст президентът на " Ротари клуб Стара Загора " Васил Демирев, които са уредници на самодейността.

Той посочи, че мястото, известно в града като „ Часовника “, пред универсалния магазин в центъра е определено алегорично, тъй като „ там е място за срещи и точно там доста ориси са се срещнали “, сподели още Демирев. От думите му стана ясно, че концепцията се е зародила преди няколко месеца в другарски диалог. “Постоянно към нас има негативна информация и ние желаеме да създадем нещо, с цел да покажем противоположната страна и някаква позитивна статистика, а какво по-хубаво от раждането на нов живот “, безапелационен е старозагорецът. 

Електронното табло ще работи на правилото на приложение, посредством което трите акушеро-гинекологични отделения в града ще дават информация в действително време за новородените бебета в отделенията. Освен часа и датата на раждане ще бъде изписвано и първото име на новороденото, а тази хубава вест ще бъде съпроводена и от звуков сигнал, изясни още Васил Демирев.

През останалото време ще се пресъздава броят на бебетата, родени от началото на годината досега и ще работи с струпване. „ Обикновено в Стара Загора се раждат към три хиляди деца “, уточни още паст президентът.

Демирев добави, че сегашен президент на " Ротари клуб Стара Загора " е известният акушер-гинеколог Иван Тодоров, който приветства концепцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР