До 92 достигна броят на починалите в Турция от вируса

...
До 92 достигна броят на починалите в Турция от вируса
Коментари Харесай

Броят на умрелите от COVID-19 в Турция расте стремглаво

До 92 доближи броят на умрелите в Турция от вируса Covid-19, откакто още 17 души са изгубили битката с вируса през днешния ден, заяви здравният министър на страната Фахреттин Коджа.

Броят на инфектираните е съвсем 5700 души, откакто съвсем 2070 нови случая бяха доказани през днешния ден.

На турския президент Реджеп Тайип Ердоган са били препоръчани нови ограничения от страна на Научния съвет към здравното министерство, заяви турският здравен министър Фахреттин Коджа след края на съвещанието на съвета, само че не посочи точния обсег на ограниченията, осведоми БНР.

По думите му обаче има потребност от ограничения, които „ отиват по-надалеч “ и за избран интервал от време би трябвало да се наложи живот в избрани рамки.

7533 теста са били извършени в последните 24 часа, заяви Фахреттин Коджа. До момента в Турция са били извършени общо към 48 000 теста за новия рисков вирус.

344 пациенти се намират в интензивни отделения, 241 от тях са интубирани. Запълнеността в интензивните отделения на лечебните заведения е малко над 60 на 100.

42 души са били изписани от лечебни заведения откакто са оздравели.

Здравният министър уточни, че има точна информация за това къде е всеки един от случаите, само че турските управляващи отхвърлят да оповестят тези данни, с цел да не провокират придвижване на евентуално инфектирани хора от регионите с централизация на инфектирани към местата с по-малко случаи.

Пътуванията на междуградските рейсове се лимитират и ще стават с позволения, съобщи в изявление за телевизия НТВ турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

Той разясни, че досега броят на пътуващите вътре в страната е намалял с 90%.

По нареждания на турските управляващи е била спряна работата на към 210 000 компании, заяви Сойлу. По думите му животът в страната е спрял на към 80 на 100.

Вътрешното министерство е почнало административни дейности и по отношение на 217 предприятия поради подозрения за далавера.
Освен това ще бъде неразрешено спортуването, бягането и риболовът алеите край морето в крайбрежните крайбрежия в Турция през събота и неделя и провеждането на пикници в паркове и на други места.

Турция извозва 5800 мигранти, събрали се край гръцко-турската граница като част от ограниченията против ковид, заяви още турският вътрешен министър.

12 дребни обитаеми места са сложени под карантина, оповести Сюлейман Сойлу. Мярката за ограничение на влизането и излизането на жители от цяло обитаемо място и ограничение на излизането им от домовете се ползва за пръв път през днешния ден по отношение на корона-вируса.

На 11 март беше регистриран първият случай на корона-вирус в Турция, а на 17 март беше обявено за първа жертва на вируса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР