До 9 юни, петък, трябва да бъдат изплатени средствата по

...
До 9 юни, петък, трябва да бъдат изплатени средствата по
Коментари Харесай

До петък плащат парите на земеделците по допълнителния прием заради войната в Украйна

До 9 юни, петък, би трябвало да бъдат изплатени средствата по спомагателния банкет по схемата за държавна помощ „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ през 2023. Приемът на заявки по нея бе от 15 до 19 май т. г.

Съгласно решение на Управителният съвет на ДФЗ от 26.04.2023 година, опцията се дава на стопани, които не са съумели да аплайват по оповестения банкет през месец април. Финансовата поддръжка ще бъде изплатена до 9 юни 2023 г.

Заявленията за подкрепяне се подаваха в общинските служби по земеделие по непрекъснат адрес на претендента – физическо лице или по адреса на ръководство на претендента – юридическо лице или едноличен търговец.

Условията за допустимост в другите браншове бяха написани в детайли в напътствията за използване на държавната помощ, оповестени на уеб страницата на ДФЗ.

Според Указанията за използване на помощта, одобрени на 28.03.2023 година беше открит банкет на заявки за подкрепяне, в интервала от 3 април до 13 април 2023 година В този интервал бяха признати 36 255 заявки, от които 35 109 възможни за подкрепяне. В края на април Държавен фонд „ Земеделие “ изплати над 175 млн. лева на земеделските стопани по държавната помощ.

Общият бюджет бе над 213 млн. лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР