До 87 процента от случаите на Ковид-19 в Ухан от

...
До 87 процента от случаите на Ковид-19 в Ухан от
Коментари Харесай

До 87% от случаите на COVID-19 в Ухан не са регистрирани

До 87 % от случаите на Ковид-19 в Ухан от януари до март може да не са открити, съобщи ДПА, базирайки се на публикация в сп. "Нейчър ".
Изследването на китайски специалисти от града, където се появи заболяването предходната година, откри, че от 53 до 87 % от инфектираните до 8 март не са открити. Потенциално в тях влизат хората без признаци и с леки признаци, съобщи Българска телеграфна агенция.
Неотчитането на тези случаи дава репродуктивно число на болестта от единствено 0.28, което значи, че един инфектиран с вируса го излъчена на по-малко от един човек. При подобен индикатор епидемията бързо отминава.
Всъщност съгласно новото проучване репродуктивното число в ранната фаза е било 3.54 - доста по-високо, в сравнение с при ТОРС и БИРС.
Резултатите демонстрират "риска от неустановените случаи при смяна на тактиките за интервенция ", пишат създателите.
Според управлението за диагностика на китайските управляващи в този интервал, случаите без признаци, даже и открити с тестова, не са регистрирани като доказани до клинични прояви.
Игнорирането на непотвърдените случаи и потреблението на този прекомерно банален модел е понижил регистрираната опасност от тежката болест и се е отразил на тактиките на другите страни за предотвратяването й.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР