До 70 лева стига наемът на ден на място, на

...
До 70 лева стига наемът на ден на място, на
Коментари Харесай

Скъпо: 70 лв. да опънеш палатка за ден на морето

До 70 лв. стига наемът дневно на място, на което да опънеш палатка за четирима на къмпинг „ Делфин “.

„ Цените в къмпингите към този момент са убийствени.

Сметнете какъв брой излиза един олинклузив за четирима, в който е включена и храната и какъв брой ще е в каравана, като се заплаща настрана за ток, вода и храна.

Преди десетина години наемът за палатка в къмпинга беше 7 лева дневно.

Сега е тъкмо 10 пъти по-скъпо, а за това време заплатите не са скочили 10 пъти. Кое му е евтиното?! “, недоволстват къмпингари.

Удоволствието да разпънеш лична палатка в къмпинг “Златна рибка “ пък излиза от 45 до 55 лв. дневно според от определеното място.

Цените са годни единствено за до 4 туристи в него плюс един автомобил. За всеки спомагателен човек или автомобил се заплаща по 10 лева дневно.

В наема е включено още употребяваното електричество, вода, душове, тоалетни и Wi Fi. В „ Арапя “ за палатки се заплаща по 40-50 лева дневно. В цената са включени ток, вода и паркинг.

Приблизително същите са цените и в къмпингите „ Каваци “ и „ Смокиня “. Правото да опънеш палатка коства 50 лв..

Най-запалените къмпингари са окупирали с палатки и каравани последните диви местенца още от началото на юни.  Свободни места към този момент мъчно се намират, изключително на дефицитната първа линия, покрай плажа. Колкото и да е бюджетно къмпингуването,  таксите  са скочили доста, в синхрон с инфлацията и нарасналото търсене. Всяка година цените скачат приблизително с към 15-20%, споделят запалени къмпингари.

Тези с две спални на първа линия с потенциал от 4 до 6 места костват по 370 лв. на вечер до 20 юни, а по-късно цената скача на 490 лева

Разположените най-далеч от морето бунгала с една спалня и потенциал от 2 до 4 места, в момента  костват по 150 лева, след десетина дни скачат на 270 лева, а от 11 юли ще се отдават за  350 лева

На „ Златна рибка “ край Созопол, в случай че желаете да паркирате четириместна каравана за няколко дни, ще би трябвало да плащате дневна такса от 70 лева за първа линия и по 60 лева за втора.

На къмпингът се предлага и алтернатива да се наеме на място оборудвана каравана с четири спални места на цена от 150 до 180 лв. на вечер според от екстрите и какъв брой близо е до морето.

От тази сума обаче притежателите печелят към 60 лв., защото има разноски за разчистване и пране след всеки от гостите им, описа един от хората, които държат преносими спални в къмпинга.

Двойно повече би била почивката в хотел, пресметнаха специалисти.
В „ Златна рибка “ може да се наеме и апартамент на цена от 180 лева до 15 юни, а по-късно против 210 лева на вечер. Студиата костват надлежно от 80 до 150 лева

В къмпинг „ Арапя ” няма строго закрепени цени, тъй като се стопанисва от няколко разнообразни притежатели. В момента наемът на място за каравана коства по 60 лева дневно в най-отдалечената от морето зона. Ако сте екскурзиант и желаете да я наемете за няколко нощувки, коства 100 лева дневно,  а тези до брега са по 150 лева.  Местата на втора линия за личен кемпер или каравана вървят приблизително по 80 лева закрепена дневна такса плюс 4 лева от горната страна на всеки екскурзиант в нея. Бунгало в Арапя може да се наеме за 170 лева през юни и за 220 лева през юли и август. Бунгалата с две стаи костват от 90 до 140 лева дневно.

Приблизително същите са цените и в къмпингите „ Каваци “ и „ Смокиня “. Наемът на оборудвана каравана е  от 100 до 220 лева според от това какъв брой места има и какъв брой близо е до морето. В момента на къмпинг „ Делфин “ край Ахтопол може да се наеме четириместно бунгало против 120 лв., а през юли и август цената е 140 лева

Любителите на дивия туризъм имат още една алтернатива – почивка с кемпер. За него обаче трябват още повече пари, в сравнение с за палатка или каравана. Ако не разполагате със лична къщурка на колела, а се постанова да я наемете, то таксата дневно за кемпера потегля от 150 евро и стига до 300 евро според от размера, марката и оборудването на возилото. Предимството и чувството за независимост, което дава обаче, е несъмнено. С кемпер може да нощувате на разнообразни екзотични места и всеки ден да променяте дестинацията. Минусът е в цената, тъй като с изключение на за наем на возилото ще би трябвало да плащате и за паркинг място дневно по цените за каравани.
Места за каравани на първа линия на Златна рибка няма, само че се отдават чартърен къщи на колела., Собственици се приготвят за летния сезон.
До 7000 лв. коства наемът на място за целия сезон от 1 юни до 15 септември в къмпингите на морето. Цените за паркиране на каравана до плажа стартират от 3500 лева, като за тази сума може да се наеме място за сезона на „ Златна рибка “. Местата, които са на първа линия, към този момент са заети, а цената за сезона е 5000 лв.. Отделно от тази сума се заплаща ток и вода, като за всяка обособена къща на колела има електромер. В „ Златна рибка “ има съвременна баня за гостите на къмпинга, а също се предлага и разчистване против 35 лв. и пералня. Цената за изпиране на малко облекла е 15 лв., а в случай че има повече, скача на 20 лева Плаща се и туристическа такса. Традиционно най-скъпо е в къмпинг “Южен бряг ” край Черноморец, по-известен със старото  си име „ Градина “. Парцел на първа линия за слагане на каравана там коства 7000 лв. за цялото лято, а на втора – 5600 лв.. В цените е включено позиционирането на караваната. А разноските за употребяваната еленергия и вода обаче се заплащат настрана. Всеки имот разполага с самостоятелен електромер и водомер, които регистрират разноските.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР