До 7 юли Министерският съвет трябва да приеме изменения и

...
До 7 юли Министерският съвет трябва да приеме изменения и
Коментари Харесай

МС със срок да промени Нардебата за достъпа до 7 юли

До 7 юли Министерският съвет би трябвало да одобри промени и допълнения в Наредбата за реализиране правото на достъп до здравна помощ в сходство с условията на Закона за допълнение на Закона за здравното обезпечаване, обнародван през днешния ден в Държавен вестник.

В Наредбата би трябвало да бъдат избрани критериите за систематизиране на предпочитани многопрофилни лечебни заведения за болнична помощ, които обезпечават достъп до действия от пакета, обезпечен от бюджета на НЗОК.

Със Закона за допълнение на Закона за здравното обезпечаване се дефинират цени на дейностите по разпределяне на лекарствени артикули, медицински произведения и за диетични храни за специфични медицински цели за домашно лекуване, заплащани 100 на 100 от бюджета на НЗОК. Създава се методика за финансиране на аптеки, които извършват действия по контракт с НЗОК в отдалечени, труднодостъпни региони или са единствен реализатор за съответната активност в община, както и с денонощен режим на работа.

Националните рамкови контракти пък към този момент ще съдържат условия по отношение на главните трудови хонорари на медицинските експерти, работещи в лечебни заведения за болнична помощ в осъществяване на контракти с НЗОК, които са не по-малко удобни от плануваните в групов трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “, както и методика за финансиране на медицински личен състав в лечебни заведения, които правят медицински действия в отдалечени, труднодостъпни региони или единствени извършват съответната активност в общината.

Целия текст на закона може да видите 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР