До 7 септември Италия ще тества задължително за коронавируса всички

...
До 7 септември Италия ще тества задължително за коронавируса всички
Коментари Харесай

Италия ще тества задължително пристигащите от Хърватия, Гърция, Малта и Испания

До 7 септември Италия ще тества наложително за ковид всички идващи от Хърватия, Гърция, Малта и Испания. Това планува подписана нова разпоредба, която също така не разрешава влизането в страната на хора, идващи от Колумбия, съобщи Франс прес.

" Трябва да действаме все по този начин внимателно, с цел да защитим резултатите, получени през последните месеци с цената на ограничения за всички ", разяснява министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца в официално съобщение след заседание с районните управляващи.

Пристигащите с въздушен, морски превоз или на сухопътната граница разполагат с огромен избор: могат да показват уверение за тест, изработен не по-рано от три дни преди влизането, да се подложат на бърз тест на място или да се задължат да минат на проучване през идващите два дни, като изчакат до тогава в самоизолация.

Всеки, даже без да е развил признаци, би трябвало да извести за връщането си в Италия локалните здравни управляващи.

Освен Колумбия, преди малко включена в листата на рисковите страни, Италия към този момент затвори преди границите си за пасажери от Косово, Сърбия, Черна гора, Босна, Северна Македония и Молдова. Пристигащите от България и Румъния би трябвало да останат под карантина и здравно наблюдаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР