До 63 000 украинчета могат да поемат българските училища, но

...
До 63 000 украинчета могат да поемат българските училища, но
Коментари Харесай

До 63 000 украинчета могат да влязат в клас, молбите са 365

До 63 000 украинчета могат да поемат българските учебни заведения, само че до момента са подадени единствено 365 молби. Близо 100 деца към този момент са записани в образователни заведения, съобщи министърът на образованието акад. Николай Денков. Има съботно-неделни курсове за учене на български.

Основното затруднение с украинските възпитаници е имунизационният календар, който е друг от българския. Затова със здравното министерство са се разбрали, че децата ще влизат в учебно заведение единствено откакто са получили нужните ваксини.

По отношение на епидемиологичните ограничения Денков посочи, че с края на изключителната епидемиологична конюнктура отпадат всички ограничения в учебните заведения. Това значи, че след пролетната почивка учениците би трябвало да се върнат в клас, с изключение на тези, които подадат молба за самостоятелно образование.

Образователното министерство ще предложи началото на образователната година да бъде 7 септември, само че първо би трябвало да се направи подобаващата организация за учителите. До края на тази година няма да има смяна в образователните графици, ще се употребяват последните две седмици на юни за работа с учениците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР