До 6 месеца, американската компания Муун експрес може да организира

...
До 6 месеца, американската компания Муун експрес може да организира
Коментари Харесай

Американска и индийска компания се канят да организират експедиции до Луната

До 6 месеца, американската компания " Муун експрес " може да провежда експедиция до Луната и да спусне модул на повърхността й. Това съобщи един от създателите на компанията - предприемачът Навин Джейн. " Муун експрес " е единствената компания, която е получила публично позволение от американските управляващи да спусне модул на лунната повърхнина.

Предприемачът е убеден, че в бъдеще може да се появи опция от Луната да бъдат доставени редки метали и хелий 3. Някои учени са на мнение, че хелий 3 може да се употребява за рандеман на сила.

В сходство с интернационално съглашение от 1967 година управляващите в Съединени американски щати носят отговорност за задачите на американски недържавни предприятия оттатък рамките на орбитата на Земята.

Междувременно, през март следващата година се чака също по този начин индийски галактически уред да достави на Луната вседеход, заяви списание " Лайф ", като се базира на изказване на индийската организация за галактически проучвания. Мисията " Чандраян-2 " ще включва лунен орбитален уред, спускаем модул и вседеход и ще изследва сеизмичната интензивност на Луната. Един от най-важните аспекти на задачата обаче ще бъде проучването на лунния прахуляк, считан за сериозен проблем при бъдещото колонизиране на Луната. Слънчевото излъчване довело до формиране на пласт заредени йони покрай лунната повърхнина в която летят прахови частици под въздействието на електростатичната левитация. Частиците проникват във всички цепнатини и могат да повредят механизмиите и скафандрите на бъдещите колонизатори. Смята се, че задачата " Чандраян-2 " ще коства 93 милиона $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР