До 5000 лв. глоба предвижда наредба на община Кюстендил, която

...
До 5000 лв. глоба предвижда наредба на община Кюстендил, която
Коментари Харесай

До 5000 лв. глоба, ако пиеш алкохол в парковете в Кюстендил

До 5000 лева санкция планува разпоредба на община Кюстендил, която не разрешава използването на алкохол когато и да е на денонощието в парковете и откритите площи в града. От общината считат, че с новата разпоредба ще се усъвършенства публичният ред в града и броят на нарушителите ще намалее. В наредбата е записано още, че се цели ограничение и на просията, по тази причина строги наказания заплашват нарушителите.

Кюстендил

До наредбата се е стигнало след десетки постъпили сигнали и недоволства в общинската администрация от поданици на Кюстендил, по тази причина че към блоковете и детските площадки се събират младежи, които пият и хвърлят боклуци.
Петър Паунов, кмет на община Кюстендил: По-голяма част от тях си изваждат поуките и нямаме повтаряемост на действието. За нас това е значимото, не блян да глобяваме някой, а да има превантивно влияние.
От общината споделиха, че ограниченията целят още да понижат шума в града и да обезпечат повече успокоение за туристите, по тази причина безпричинното потребление на клаксоните и стартирането на мощна музика от колите също, ще се санкционира.

В наредбата е записано, че се не разрешава и продължителното форсиране на място и загряване на колите в сред блоковите пространства и наоколо до детски градини и учебни заведения.

Част от жителите на Кюстендил утвърждават високите наказания.

Проверките за извършители ще се правят взаимно от полицията и чиновниците на община Кюстендил.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР