До 500 лева могат да стигнат разходите за подготовката на

...
До 500 лева могат да стигнат разходите за подготовката на
Коментари Харесай

До 500 лв. стигат разходите за подготовката на първокласник

До 500 лв. могат да стигнат разноските за подготовката на първокласник тази година. Голямата сума се дължи и на епидемията от ковид.

Родителите на огромна част от първокласниците към този момент са купили най-важните неща, измежду които раница, тетрадки и принадлежности за писане.

Тази година обаче ще бъде по-различна, защото те ще би трябвало да купуват маски и дезинфектанти. Пазарът стартира с най-важното - раницата. Следва покупката на всичко наложително за писане и изобразяване. Ред е на тетрадките – общо 11 броя за математика, български език и родинознание. Разходите може да набъбнат с най-малко още 50 лв. единствено за първите месеци поради маските и дезинфектантите.

Заради спомагателните разноски тази година шефът на 107-о учебно заведение Данко Калапиш е измислил вид да спести някой лев на родителите.

„ Поетапно понижаваме помагалата, които да се закупят. Ограничили сме най-вече до едно пособие на предмет “, изясни той пред БТВ. И още един жест от учебното заведение - при потребност ще дават спомагателни, безвъзмездни маски на децата.

Според националната статистика над 60 000 деца, родени през 2013 година, ще прекрачат прага на учебното заведение на 15 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР