До 5 ноември се очаква да приключат строителните дейности по

...
До 5 ноември се очаква да приключат строителните дейности по
Коментари Харесай

Фандъкова инспектира строежа на аквапарк Възраждане

До 5 ноември се чака да приключат строителните действия по построяването на аквапарк " Възраждане " в столицата, разгласи кметът Йорданка Фандъкова, откакто инспектира работата по градежа. В отговор на журналистическия интерес тя повтори, че другата седмица ще разгласи дали още веднъж ще се кандидатира за кмет на София.

Всички уреди в първия аквапарк в столицата ще са налични за хората идващото лято. Тази есен в комплекса ще бъдат засадени над 600 дървета. А закритият басейн ще проработи в края на годината или началото на идната.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Закрит басейн с минерална вода, 25-метров, с шест коридора. Тук могат да се организират и тренировки, работим дружно с Федерацията по плуване. Надяваме се, че ще могат и нашите спортисти да спортуват тук. Разбира се, и с достъп до хората и дълго чаканото от софиянци, децата изключително, аквапарк, уреди за свободното време в летните месеци.
Кметът Йорданка Фандъкова подсети, че години наред това пространство е било пустеещо и занемарено. Общината е водила дълги правосъдни борби за собствеността.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Инвестицията тук е от общинското сдружение Софийски парцели, над 5 млн. лева са средства от районния фонд, от Оперативна програма " Региони в напредък ", заемни средства.
Работата по построяването на комплекса се движи в период, 80% от дейностите са завършили, стана ясно от инспекцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР