До 5 г. затвор и глоба от 10 до 50

...
До 5 г. затвор и глоба от 10 до 50
Коментари Харесай

5 г. затвор и 50 бона глоба за всеки, нарушил карантината

До 5 година затвор и санкция от 10 до 50 хиляди лева за всеки, който наруши карантинните наставления за ковид. Това одобриха единомислещо на изключителната правна комисия в Народно събрание.

Повишават се плануваните наказания в Наказателния кодекс за хора, които популяризират рискова болест. "Първа мярка, към която се обединихме единомислещо, е изменение в член 355 алинея 1 на Наказателния кодекс. Той гласи, който наруши правила или ограничения срещу разпространяването на заразителна болест ще се лишава от независимост до 3 година и наказания от 1000 до 10 хиляди лева санкция. Ал. 2 - Ако действието е осъществено по време на зараза със смъртни случаи - затвор до 5 година и санкция от 10 до 50 хил лева ", сподели председателката на правната комисия Анна Александрова.

Мерките ще се гласоподават от 17 часа в Народно събрание и ще влязат в действие още от на следващия ден, сподели още тя.

"С по този начин увеличените наказания ще дадем опция всички хора да съблюдават отговорността да пазят всички останали ".

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР