До 5 дни регионът, в който се намира област Пловдив,

...
До 5 дни регионът, в който се намира област Пловдив,
Коментари Харесай

Прогноза: Пловдив преминава в “Етап 3“ до дни! Новите мерки - работно време до 22 часа, до 50% капацитет

До 5 дни районът, в който се намира област Пловдив, ще премине в тъй наречените " Етап 3 " от новия коронавирус проект за стягане на ограниченията. Това демонстрира картата на заетостта на интензивните кревати. Припомняме, че " Етап 3 " значи, че в клъстера, обхващаш Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, равнището на заети кревати в интензивните отделения ще мине 70%.

Ако прогнозата се извърши, в региона ще бъдат наложени и нови противоепидемични ограничения:

По отношение на образованието - присъствен образователен развой се реализира за 50 % от паралелките с възпитаници от пети до 12 клас с въведена ежеседмична ротация.

По отношение на комерсиалните обекти - въвеждане на ограничавания до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и действия , избрани със заповед на министъра, със значение за публичното здраве, въвеждане на работно време до 22 часа , при съблюдаване на метода „ Зелен документ “.

По отношение на работодателите - наложително въвеждане на отдалечена форма на работа и съществуване на зелен документ, очестяване графика за придвижване на транспортните средства от градския превоз, при опция и след разбор.

В момента Пловдив се намира в " Етап 2 ". Такава е обстановката е и в почети цяла България, изключение е районът, обхващаш Североизточна България. Прогнозата за всички останали клъстери е, че до края на седмицата ще бъдат в " Етап 3 ".
Обобщен тип на описаните стадии и тяхното използване

Етапи

Образование

Обекти и действия с публично з начение

Работодатели

Граничен надзор

I стадий

Изследване за COVID-19 с бързи антигенни проби един път седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия личен състав.Преустановява се провеждането на проведени действия с възпитаници, включващи
визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други

Разширяване на обсега на обекти и действия, по отношение на които са въведени противоепидемични ограничения, управление спазването на ограничения, основаване на организация за надзор и наблюдаване на ограниченията.

Общи рекомендации и инструкции

Спрямо използваните Европейски Съюз регламенти и условия, използваното българско законодателство, в сходство със зонирането по равнища и степен на развиване на епидемиологичната конюнктура в страните. За задачата условията се дефинират със заповед на министъра на опазването на здравето.

II стадий

Преустановява се провеждането на занимания по ползи, като се изключи заниманията в границите на целодневната организация, които се организират без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки.Изследване за COVID-19 веднъж седмично с бързи антигенни проби.

Наблюдение по отношение на спазването и периода на годност на документите за имунизация и на документите за преболедуване и предприемане на дейности за промени при нужда, след експертно разискване, критерии за досегаемост.

Въвеждане на рекомендация за отдалечена работа до 50% от личния състав и съществуване на зелен документ, след разбор.

III стадий

Присъствен образователен развой се реализира за 50 % от паралелките с възпитаници от пети до 12 клас с въведена ежеседмична ротация.

Въвеждане на ограничавания до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и действия, избрани със заповед на министъра, със значение за публичното здраве, въвеждане на работно време до 22 часа, при съблюдаване на метода „ Зелен документ “.

Задължително въвеждане на отдалечена форма на работа и съществуване на зелен документ, очестяване графика за придвижване на транспортните средства от градския превоз, при опция и след разбор.

IV стадий

Присъствен образователен развой може да се реализира единствено за възпитаници от първи до четвърти клас, след проучване, извършено при изискванията на II-ри стадий или да бъде прекратено, само че за интервал не по-дълъг от една седмица.Целодневна организация на образователния ден може да се реализира единствено за възпитаници от първи до
четвърти клас без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки.

Преустановяване на работата на обекти и действия, със заповед на министъра на опазването на здравето. Преустановяване на метода „ Зелен документ “. Функционират единствено търговски обекти за хранителни артикули, дрогерии, аптеки, оптики, зоомагазини, банки, снабдители на пощенски и куриерски услуги, застрахователи, снабдители на платежни услуги, офиси на телекомуникационни оператори.

Функционират единствено търговски обекти за хранителни артикули, дрогерии, аптеки, оптики, зоомагазини, банки, снабдители на пощенски и куриерски услуги, застрахователи, снабдители на платежни услуги, офиси на телекомуникационни оператори и други.

Отговор н ни за контрола

Регионалните инспекторати по обучение, шефове на учебни заведения и упълномощени от тях лица

Регионалните здравни инспекции, Министерство на вътрешните работи, регионални и общински управляващи и техни структури, БАБХ

Регионалните здравни инспекции, Министерство на вътрешните работи, Областни и общински управляващи и техни структури, БАБХ. При нужда се дефинират и други институции, които да се включат в контролната активност.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР