До 5-6 години оторизиране на плащане с биометрични данни като

...
До 5-6 години оторизиране на плащане с биометрични данни като
Коментари Харесай

Ева Майдел: До 2025 г. ПИН-кодовете за картови плащания ще отпаднат

„ До 5-6 години оторизиране на заплащане с биометрични данни като пръстови отпечатъци или лицево различаване вместо с ПИН код ще е общоприета процедура за множеството консуматори. Желанието ми е водачите в областта на финансовите технологии да са европейски компании. Затова е нужно голямо изпитание както от бизнеса, по този начин и от законодателите, които имаме виновната задача да създадем нужните условия за елементарен достъп до финансиране, стимулиране на нововъведенията и високи стандарти за отбрана на заплащанията. “ Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на откриващата си тирада на Третия годишен конгрес на Европейската федерация на платежните институции на 21 ноември 2018г. в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ Ако до неотдавна се оглеждахме единствено за запад към Съединени американски щати, с цел да забележим по какъв начин се развиват технологиите и конкуренцията във финансовите услуги, към този момент би трябвало да го вършим и на изток. Само за 1 ден, на 11 ноември 2018г, китайската платформа за онлайн търговия Алибаба записва транзакции на стойност 30 милиарда $, 60% от които са били платени със сканиране на пръстов отпечатък или снимане на селфи с телефона. “ Това добави Ева Майдел, която работи в комисиите на Европарламента за Икономически и финансови въпроси и за Вътрешен пазар и отбрана на потребителите.

Третият годишен конгрес на Европейската федерация на платежните институции събра някои от най-високопоставените специалисти в областта на заплащанията като еврокомисарят за еврото Валдис Домбровскис, изпълнителните шефове на Пейсейф и Амазон Пей, вицепрезидент на Американ Експрес, както и представители на Европейската централна банка, Европейската банкова федерация, потребителски организации и финансово-технологични компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР