До 4000 лева помощ за новородено ще се отпускат от

...
До 4000 лева помощ за новородено ще се отпускат от
Коментари Харесай

Нова наредба предвижда до 4000 лева за новородено в Пазарджик

До 4000 лв. помощ за новородено ще се отпускат от Община Пазарджик. Товапредвижда нова Наредба за поощряване на раждаемостта. Тя еобявена за публично разискване, което ще се организира на 1 април от 16:30 часа. Становища и оферти по текстовете ще се одобряват до 31 март.

Финансовата поддръжка е за раждане и развъждане на деца в община Пазарджик. Нормативният акт регламентира, че правото да получи помощта има майката, вписана в удостоверението за раждане, без значение от приходите на фамилията, само че всеки от родителите има право да подаде заявление за разпределяне на помощта.

Кандидатите ще се правят оценка по точкова система, като по-голям актив ще имат при второ или трето дете, както и в случай че имат приблизително или висше обучение. От събраните точки зависи и размерът на помощта, която могат да получат.

За първо дете съгласно точките плануванаъа сума е 1200, 800 или 600 лв. съгласно актива от точки. За второ - 2000, 1600 или 1000 лв., за трето и всяко последващо - 4000, 3000 или 2000 лв.. Ако родителите не съумеят да съберат точки за съответната категория, също ще получат помощ, само че единствено 100 лв..За близнаци сумата се удвоява, като се пресмята съгласно поредността на децата в фамилията и обществения статус на родителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР