До 40 минути проходът Превала ще бъде отворен, обеща пред

...
До 40 минути проходът Превала ще бъде отворен, обеща пред
Коментари Харесай

До 40 минути проходът Превала ще бъде отворен, увери зам.-областният управител

До 40 минути проходът Превала ще бъде отворен, даде обещание пред bTV зам.-областният шеф на Смолянска област Адриян Петров.

По думите му от нощес досега на мястото има нови 20 см снежна завивка.

Петров посочи, че през последните 18 часа се е работило доста интензивно с фадроми и друга тежка техника, с цел да бъде разчистен проходът от преспите и навяванията.
Проходът „ Превала ” остава затворен за придвижване (ОБЗОР) Бедственото състояние в село Мугла остава в действие, в селото към момента няма ток
Пътят към Обсерваторията в Рожен ще бъде измит през днешния ден за придвижване с високопроходима техника, увери още Петров. Там се работи с роторна машина, продънен е пътят сред Момчиловци и Лъки.

Зам.-областният шеф уточни, че все още няма заплаха от преливане на язовири. Снеготопенето обаче е реалност и се регистрира повишение на равнищата някои реки – Арда, Черна, реката в Златоград. Всички тези водоеми са под наблюдаване. „ Следим какво се случва и в случай че е належащо, ще бъдат взети незабавни мерки”, акцентира Петров.
Отмениха бедственото състояние в Смолянско То обаче към момента е в действие за с. Мугла
В село Мугла, където шести ден няма електричество, не престават напъните по възобновяване на електрозахранването. По думите на Адриян Петров разчистването на пътя също е проблем, защото се намира високо горе в планината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР