До 40 лв. стига изкупната цена на манатарката в региона

...
До 40 лв. стига изкупната цена на манатарката в региона
Коментари Харесай

Качествената манатарка закова 40 лева за килограм

До 40 лева стига изкупната цена на манатарката в района на община Доспат. Сезонът на гъбите в региона завършва с извънредно високи цени, които доближиха по-рано през есента оптимални стойности към 60 лева за кг, споделят от селата в региона.

Поскъпването на деликатесните гъби през тази есен е поради слабата годишна продукция, споделят изкупвачи. Макар и да са малко, манатарките, които намираме, са с доста високо качество, споделят гъбари. Есенната вълна в Доспатско в последните дни е в землището на селата Любча и Барутин, само че и в региона на село Чавдар също намират качествени есенни манатарки.

Заради рекордно високите цени доста локални обхождат гората да събират гъби в продължение на няколко седмици, а дневните приходи на някои фамилии доближават и до 400-500 лева Със спада на температурите те чакат гъбата да секне. В горите в региона на Смолян манатарки съвсем не се намират в края на есента. В пунктовете в регионалния град постъпват дребни количества златист патешки крайник, който се изкупува на цена към 8 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР