До 40 адреса извън посолства и консулства в Германия могат

...
До 40 адреса извън посолства и консулства в Германия могат
Коментари Харесай

По-малко секции в Германия за изборите през ноември

До 40 адреса отвън посолства и консулства в Германия могат да имат секции за изборите през ноември. Така местата, на които сънародниците ни там ще гласоподават, ще намалеят.

На изборите през юли българите в Германия гласоподаваха умерено и без очакване в 115 секции в 83 обитаеми места.

Не по този начин изглеждаха нещата през април обаче. Тогава секциите бяха 69 в 58 обитаеми места, a в редица градове опашките бяха големи. Очаква се с прага до 40 адреса броят на изборни секции през ноември да бъде още веднъж почти към 70. Въпросът е ще значи ли това огромно очакване?

Мартин Чилев е доброволец в Дуисбург, където има доста огромна българска общественост.

„ Градове, които са по-малки ще би трябвало хората да пътуват най-малко половин-един час, което значи натоварване в другите секции, като имаме естествено избори „ 2 в 1 “, сподели той.

Преслава Борисова е доброволка от Мюнхен, предсказва по-ниска интензивност поради по-малкото секции, само че и по-малко опашки.

Целта на българската общественост и дипломатическите ни задачи е да намерят пространства, в които да бъде оголен оптимален брой секции. Според сънародниците ни дълготрайното решение е единствено електронното или отдалечено гласоподаване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР