До 4 часа сутринта е продължило доизгасяването на огнища от

...
До 4 часа сутринта е продължило доизгасяването на огнища от
Коментари Харесай

Ден след пожара: Над Катуница се носи миризма от изгорелите материали

До 4 часа сутринта е траяло доизгасяването на огнища от вчерашния пожар в предприятието за преправка на плодове в село Катуница. Това сподели кметът на селото Красимир Юруков пред радио Пловдив.
Още по тематиката
Два пожарни автомобила са обливали с вода тлеещите остатъци от термопанелите на хладилното хале на склада за готовата продукция. Двете здания са изцяло изгорели, както и два камиона.

Пожарен екип остава да дежури, с цел да не се допусне ново разпалване.

Все още над селото се носи миризма от изгорелите материали, удостовери той. От Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив, които разположиха мобилна система за надзор на въздуха, ще дадат информация следобяд за това какво е количеството на замърсителите в атмосферата вследствие на пожара. Днес учебното заведение и детската градина ще останат затворени.

Пожарът избухна във фабриката за преправка на череши " Куминяно фрут " в Катуница към 13 часа през вчерашния ден.

Три фамилии, живеещи наоколо до фабриката, бяха евакуирани от домовете си. Децата от детската градина и учебното заведение, които също са наоколо до мястото на случая, също са били извадени навреме на безвредно място.

По първични данни става въпрос за индустриална повреда по неизяснени все още аргументи. Пожарът е зародил най-вероятно при товаро-разтоварни действия в едно от пространствата. Около 100 души са били в цеха, когато огънят е тръгнал, само че всички са напуснали пространствата, в които е имало мощни пламъци, стигащи и до двора. Свидетели са чули гърмежи, към инсталацията се виеше черен пушек. Горяха пластмаси, алкохол и първични материали.

Няма потърпевши. 8 екипа на Пожарната гасиха огъня.

Работниците, които са към 200 души, от през днешния ден са пуснати в насилствен отпуск. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Очаква се и втори оглед на проверяващите по-късно денем.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР