До 39 градуса се очаква да достигне температурата в Сандански

...
До 39 градуса се очаква да достигне температурата в Сандански
Коментари Харесай

До 39° в Сандански, обявен е оранжев код за Югозападна България в понеделник

До 39 градуса се чака да доближи температурата в Сандански в понеделник, предвижда Националният институт по метеорология и хидрология. 38 ще сочат термометрите в Благоевград. Заради горещото време за на следващия ден в Югозападна България е оповестена втора степен за заплаха - оранжев код. В останалата част от страната продължава да работи жълт код за горещини.

 © meteo.bg
Максималните температури в понеделник ще бъдат сред 33° и 38°, по-ниски - към 30°, по Черноморието.

Във вторник и сряда ще бъде слънчево, към и след обяд - горещо. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 34° и 39° и към 30°, по Черноморието.

Привечер в сряда над северозападните региони ще се заоблачи. В четвъртък и петък с до сдържан северозападен, през втория ден и североизточен вятър, през страната ще премине по-хладен атмосферен фронт. Температурите ще се намалят и в петък оптималните ще бъдат сред 28° и 33°.

На места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. В обособени региони са вероятни и по-интензивни феномени. Очакват се и градушки.

През почивните дни ще бъде най-вече слънчево. В събота след обяд, основно над планинските региони ще се развие купеста облачност, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Температурите ще се покачат и в неделя оптималните ще бъдат сред 31° и 36°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР