До 37,5 млн. евро безвъзмездна помощ ще могат да получат

...
До 37,5 млн. евро безвъзмездна помощ ще могат да получат
Коментари Харесай

Нова държавна схема за безвъзмездна помощ за инвестиции

До 37,5 млн. евро безплатна помощ ще могат да получат компании, в случай че вършат нови вложения. Това е максимумът, който е разрешен от Европейска комисия. Той се вкарва с промени в правилника към Закона за поощряване на вложенията. Промените са по концепция на министъра на стопанската система Лъчезар Борисов, написа в. " 24 часа ".
Помощта е обвързвана с районната карта на държавната помощ и е толкоз по-голямо, колкото по-малко е развъртян районът, в който се влага. Всъщност, по развиване на районите в Европейски Съюз всички български райони отвън Югозападния са неразвити. Досега помощта беше в размер на 10% от прага, при който е сертифициран планът.
Парите ще се насочват към услуги с по-голяма добавена стойност.
Отваря се опция да получат клас вложител компании, които закриват свои фабрики в Европейски Съюз и ги местят в България. Европейска комисия не разрешава за тях държавна помощ, само че страната ни ги подтиква посредством административни услуги и при пазаруване на земя и парцели.
Освен това страната няма да възвръща осигуровки при разкриване на телефонните центрове за услуги; спомагателно обслужване на офис действия, професионални действия на централни офиси, депозиране и предпазване на товари.
Още: " Да се строят тротоари, а не автомагистрали, предлага Симеон Дянков "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР