До 36 ° стигнаха днес температурите във Видин и Сандански,

...
До 36 ° стигнаха днес температурите във Видин и Сандански,
Коментари Харесай

Код жълто за опасно горещо време в понеделник

До 36 ° стигнаха през днешния ден температурите във Видин и Сандански, в Монтана, Лом и Свищов –35°, в Благоевград, Кюстендил и Пазарджик – 34°. Утре ще бъде още по-горещо. В 17 области в Западна и Централна България е оповестено предизвестие от първа степен – код жълто, за температури от 35° до 38°.



Не толкоз горещо ще бъде в Източна България, както и в София, с предстояща оптималната температура 34°. Ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Опасността от пожари в по-голямата част от страната остава огромна.

Слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините ще е най-вече слънчево, след обяд в Рило-Родопския масив, с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 22° на Алеко, към 26°-27° в Боровец и Пампорово и до 33° в Банско.

На доста места в Западна и Централна Европа, Прибалтика, Северна Европа и северните региони от Европейска Русия ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Причината – просторен циклон с център над Скандинавския полуостров. Слънчево и горещо ще бъде на Пиренейския полуостров, Апенините, а също и на Балканите.



У нас, във вторник ще бъде още по-горещо, с оптимални температури сред 34° и 39°, по Черноморието сред 26° и 30°. Ще се задържи слънчево. В сряда и четвъртък се чакат превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. Температурите ще се намалят, по-съществено и в цялата страна през втория ден.

През идващите дни, до края на месеца, температурите ще бъдат близки до междинните за интервала. Ще доминира слънчево време, с по-голяма възможност за превалявания към 24-ти, 26-ти и 29-ти август. В края на месеца още веднъж се чака горещо време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР