До 354 000 руски и украински войници са били убити

...
До 354 000 руски и украински войници са били убити
Коментари Харесай

Над 350 000 са жертвите от войната в Украйна 



До 354 000 съветски и украински бойци са били убити или ранени във войната в Украйна, която се трансформира в нескончаем спор, който може да продължи и след 2023 година, сочат оповестени в интернет документи на американското разузнаване, представени от АП.

Според оценка, съпоставена от Агенцията за отбранително разузнаване на Съединени американски щати, Русия е понесла общо 189 500-223 000 жертви, от които 35 500-43 000 убити в пердах и 154 000-180 000 ранени.


Украйна е понесла 124 500-131 000 общи загуби, от които 15 500-17 500 убити в пердах и 109 000-113 500 ранени в пердах, съгласно документа, озаглавен " Русия/Украйна - оценка на устойчивостта на бойните дейности и загубите ".

Цифрите са към 10 пъти по-големи от всички обществени данни за жертвите, оповестени от Москва или Киев.

Нито една от страните не дава навременни данни за военните загуби, напомня " Ройтерс ".

" Русия продължава да изостава от поставените цели за попълване на запасите от съоръжение и персонален състав в поддръжка на интервенциите в Украйна ", съгласно Агенцията за отбранително разузнаване, която акцентира, че има обилни пропуски в информацията.

Документът за загубите е щампован с емблемите на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати и Агенцията за отбранително разузнаване.

Изпраща талази от необучени или по-възрастни руснаци, които украинците да гръмнат и да разкрият позициите си

И за Русия, и за Украйна се прави оценка, че имат " умерена " боеспособност - което значи, че и двете страни евентуално ще могат да продължат да водят война известно време.

Документите демонстрират, че въпреки Русия да има общо числено предимство в някои области, Украйна разполага с повече танкове и бронетранспортьори (БТР) на театъра на военните дейности от Русия.

По данни на Агенцията за отбранително разузнаване Русия е изгубила 2048 танка и 3900 БТР, до момента в който Украйна е изгубила 468 танка и 1020 БТР. Украйна разполага с 802 танка и 3 498 БТР-а на бойното поле, до момента в който Русия има 419 танка и 2 928 БТР-а на театъра на военните дейности.

Ако са достоверни, документите, които наподобяват като секрети оценки на Съединени американски щати за войната, както и за някои американски шпионски дейности против съдружници, оферират необичаен взор върху гледната точка на Вашингтон за един от най-смъртоносните спорове в Европа след Втората международна война.

" Ройтерс " не е съумяла да ревизира документите по самостоятелен метод, а някои страни, в това число Русия и Украйна, сложиха под въпрос тяхната меродавност, до момента в който американски чиновници настояват, че някои от файловете наподобява са били изменени.

В една от оценките от 23 февруари 2023 година, озаглавена " Битката за района на Донбас евентуално върви към застой през 2023 година ", се споделя, че е малко евентуално Русия да успее да превземе тази част от Източна Украйна.

" Смазващата акция на Русия за изтощение на района Донбас евентуално върви към застой, осуетявайки задачата на Москва да завладее целия район през 2023 година ", се споделя в оценката над класифицирана карта на съветските позиции.

" Тази тактичност е понижила съветските сили и ресурси от муниции до равнище, което, в случай че не се стигне до непредвидено възобновяване, може да изтощи съветските елементи и да осуети военните цели на Москва, което ще докара до продължителна война след 2023 година "

Руското министерство на защитата не отговори на молбата за коментар. Москва съобщи, че не знае дали документите са същински и че те може да са опит за втълпяване на разкол.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР