До 33 091 нарасна общият брой на палестинците, които са

...
До 33 091 нарасна общият брой на палестинците, които са
Коментари Харесай

Над 33 000 палестинци са загинали от началото на войната в Газа

До 33 091 набъбна общият брой на палестинците, които са изгубили живота си във войната сред " Хамас " и Израел в линията Газа.

По последни данни на ръководеното от палестинската формация здравно министерство броят на ранените в анклава от 7 октомври насам е достигал 75 750 души.

Здравните управляващи оповестиха, че през последните 24 часа при израелски офанзиви са били убити 54 палестинци, а 82 са били ранени. Много от жертвите към момента са " под руините и по пътищата ".
 Нетаняху призна, че Израел е умъртвил 7 филантропични служащи в Газа
Нетаняху призна, че Израел е умъртвил 7 филантропични служащи в Газа

WCM сподели, че нейният ескорт е бил ударен " макар координирането на придвижванията с израелската войска "

Израел стартира акцията си за заличаване на " Хамас ", откакто екстремисти нахлуха в Израел на 7 октомври, нападнаха южните градове, убиха 1200 души - множеството от които цивилни, и взеха 253 за заложници.

Въпреки големия брой жертви, израелската войска увери, че подхваща стъпки за попречване на цивилни жертви. Тя обаче упреква " Хамас ", че работи в гъсто обитаеми региони и употребява цивилни като живи щитове - изказване, което ислямистката формация отхвърля.

Хуманитарните организации показват, че единствено към 1/5 от нужните доставки влизат в Газа, защото Израел продължава с въздушната и наземната атака, почнала след офанзивата на " Хамас " на 7 октомври.

Те настояват, че непосредствено до плажовете на Газа не могат да заместят по-големия брой доставки, обезпечавани по суша през Израел или Египет.
 Израел отваря Граничен контролно-пропусквателен пункт с Газа
Израел отваря Граничен контролно-пропусквателен пункт с Газа

Това става за първи път от 7 октомври

Разпределението на помощта в Газа е комплицирано, изключително на север. Миналия месец здравните управляващи в Газа оповестиха, че опитващи се да вземат помощ от ескорт.

Израелските военни оспориха тази информация, като обявиха, че хората, които са се втурнали към конвоя, са били стъпкани до гибел от тълпата или камионите с помощ.

Израел забрани на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци да прави доставки на помощи на север и я упреква в съучастничество с " Хамас ".

Миналата седмица Хуманитарната работа на Организация на обединените нации прикани Израел за Северна Газа от Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, изтъквайки, че хората там са изправени пред " жестока гибел вследствие на апетит ".

Друг тежък случай стана на 2 април - тогава от Световната централна кухня бяха убити от израелски въздушен удар. Основателят на организацията Хосе Андрес упрекна Израел, " систематично, кола по кола " - изказване, което бе Случаят обаче беше остро неодобрен от Запада. на случая, а в сряда Организация на обединените нации с цел да оцени проблемите със сигурността след убийството на филантропичните служащи.
 Организация на обединените нации спря доставката на помощи за Газа през нощта
Организация на обединените нации спря доставката на помощи за Газа през нощта

След като 7 филантропични служащи починаха при израелски удар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР