До 31 януари може да се кандидатства по Програма Акселератор

...
До 31 януари може да се кандидатства по Програма Акселератор
Коментари Харесай

Програма „Акселератор Стартъп София“ финансира иновативни предприемачи

До 31 януари може да се кандидатства по Програма „ Акселератор Стартъп София “ на Столична община. Тя е основана, с цел да спомага за интензивен достъп до финансиране на новаторски, започващи и обществени бизнесмени на територията на Столична община. Програмата ще ги подкрепи при създаване и показване на добре обосновани оферти към евентуални вложители и финансиращи организации, като увеличи техния потенциал за пълноценно взаимоотношение с банковия бранш и като ги насърчи към развиване и промотиране на новаторски артикули и услуги с висока добавена стойност. Проектни оферти се подават единствено по електронен път на уеб страницата на Програма " Европа ".

Продължителността на осъществяване на плановете е шест месеца, като сроккът тече от датата на подписване на контракта за безплатно финансиране. Проектите следва да се извършват на територията на Столична община. Общата стойност на програмата е 100 000 лв.. Прогнозното финансиране по план е с минимална стойност от 5000 лв. и оптималната стойност от 10 000 лв..

Чрез програмата ще се обезпечи първичен финансов запас за пускане или насърчаване на активността на новаторски, започващи и обществени бизнесмени, като паралелно или след този етап същите ще могат да са възползват в композиция и от гаранционните схеми на Общинският гаранционен фонд за МСП. Експертите от Столичната общинска организация за приватизация и вложения (СОАПИ) ще реализират менторска помощ, образование, свързване с мрежа от контакти, споделено офисно пространство при реализиране на плановете, опция за показване на резултатите пред евентуални вложители. Ще бъде употребен и опитът на „ Програма „ Европа “ при поддръжка на новаторски и цифрови начинания на неправителствени организации, както и експертизата на Асоциацията за развиване на София и Столичната общинска организация за приватизация и вложения  в поддръжка на предприемачеството, нововъведенията и цифровите технологии.

Общинският гаранционен фонд за дребни и междинни предприятия е неповторим финансов инструмент, създаден от Столична община в поддръжка на бизнеса и нововъведенията в една от най-бързо разрастващите се столици в Европа. Мисията му е да увеличи конкурентоспособността и достъпа до финансиране на МСП в София и да сложи правилото „ Мисли първо за дребните “ във фокуса на общинската икономическа политика.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР