До 31 октомври 2018 г. продължава гласуването за избор на

...
До 31 октомври 2018 г. продължава гласуването за избор на
Коментари Харесай

До 31 октомври гласуваме в конкурса Дърво с корен 2018

До 31 октомври 2018 година продължава гласуването за избор на обичани и най-интересни дървета в състезанието " Дърво с корен 2018 ".Тази година в състезанието вземат участие 13 оферти от цялата страна като 9 от тях са за вековни дървета, а дъбовете държат шампионата като тип с общо 6 номинации. Журито на състезанието дефинира 5 дървета за присъединяване в гласуването за избор в категория " Дърво с корен " и 3 - в категория " Вековните дървета приказват ".

За първи път в състезанието взе участие Байкушевата мура, считана за едно от най-старите дървета у нас - 1200 години, кръстена в чест на лесовъда Константин Байкушев, определил възрастта й с Преслеров свредел.

Интересни са и историите на дърветата, състезаващи се в категория " Вековните дървета приказват " - 600-годишният цер сред селата Скрино и Пастух, на който легендата споделя, че Свети Йоан Рилски е завързвал теленцето си; 500-годишният източен чинар в центъра на с. Джигурово, оживял с помощта на дейното опълчване на локалните хора против проекти за отсичането му и създаване на асфалтов път; и бялата топола в Университетската ботаническа градина в Балчик, намираща се на място на съществували там воденици.

Гласуването е онлайн и се организира до 31 октомври в това число, на страницата на състезанието. За всяка категория се гласоподава поотделно, макар, че някои от дърветата вземат участие и в двете.

Всеки, който обича природата, може да се запознае с забавните истории и със самите дървета и да даде своя глас във всяка от двете категории. Условие за годност на гласа е потвърждаването му посредством връзка, изпратена до електронната поща, от която е гласувано. През последната седмица от гласуването резултатите ще бъдат скрити.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР