До 31 август, от 13:00 до 21:00 ч., при температура

...
До 31 август, от 13:00 до 21:00 ч., при температура
Коментари Харесай

АПИ: Спират движението на ТИР-ове над 20 тона в областите Търговище, Шумен и Русе, при температури над 35 градуса

До 31 август, от 13:00 до 21:00 ч., при температура над 35 градуса, ще бъде ограничавано придвижването на тежкотоварни камиони над 20 тона по избрани сектори от републиканската пътна мрежа в областите Търговище и Шумен, оповестиха от Агенцията „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

Временната организация се постанова, с цел да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка. Забраната не важи за тежкотоварни коли, пренасящи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и рискови товари. 

По време на ограничаването тежкотоварните коли над 20 тона ще изчакват отвън пътното платно на подобаващи места, без да пречат на останалите участници в придвижването, допълват от АПИ.

Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация.

Директорите на пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози и при високи температури, по отношение на положението на настилките, ще подхващат дейности за ограничение на придвижването на МПС над 20 тона по избрани пътни сектори в съответната област. Пътните сектори, в които се ще стопира придвижването, могат да се видят тук. 

На 21 юли от АПИ предизвестиха, че до края на юли ограничавания на товарни коли до 20 тона, при високи температури, ще се постановат и в област Кърджали. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР