До 3000 лева месечно могат да получат млади изследователи в

...
До 3000 лева месечно могат да получат млади изследователи в
Коментари Харесай

3000 лева месечно за млади изследователи

До 3000 лв. месечно могат да получат млади откриватели в български висши учебни заведения и научни организации, оповестиха от Министерството на образованието и науката. Парите се обезпечават по Националната стратегия " Млади учени и постдокторанти - 2 ", чийто първи стадий стартира през днешния ден.

Със 7,5 милиона лв. ще бъдат подкрепени откриватели в 25 държавни висши учебни заведения, Българската академия на науките, Селскостопанската академия, Военномедицинската академия, Националния център по заразни и паразитни заболявания и Националния институт по метеорология и хидрология.

Това е половината от целия бюджет на програмата, а интервалът ѝ на осъществяване е до 2025 година.

Програмата е разграничена на два модула - по първия ще се притеглят и назначават млади учени, които нямат контракт за работа с съответно висше учебно заведение или научна организация, учените ще получават заплащане от 1200 лева на месец, а вторият модул " Постдокторанти " е предопределен за учени с просветителна и научна степен лекар от българско или задгранично висше учебно заведение или научна организация, добита преди не повече от пет години.

Възнаграждението за новоназначените постдокторанти е от 2000 до 3000 лв. на месец.

До пети август университетите и научните организации би трябвало да стартират процедурите за установяване на участници в програмата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР